Mitä padel on?

Padel on mailapeli, jota pelataan aidatulla padel-kentällä ja siinä yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padelia pelataan nelinpelinä ja sitä voi harrastaa niin ulkona kuin sisällä.

Padel on enemmän taktiikkaa ja peliälyä, kuin voimaa vaativa laji. Tästä syystä padelia pystyy pelaamaan yhdessä hyvin eritasoiset ja kuntoiset pelaajat. Padel on helppoa aloittaa yksinkertaisten sääntöjen ja lyhytvartisen, helposti hallittavan mailan ansiosta. Se ei vaadi aiempaa mailapelitaustaa ja sopii erinomaisesti myös lapsille sekä koululaisille. Aloittelijallakaan ei kulu peliaika pallojen keräämiseen kentän laidoilta. Padel on hyvä kunnon kohottaja ja hauska sosiaalinen peli.

Padelin harrastajamäärä kasvaa Suomessa koko ajan ja padel-kenttiä rakennetaan lisää jatkuvasti. Suomen Padel liiton sivujen kautta voi seurata tulevia padel -tapahtumia sekä kisoja.

Padelin säännöt pähkinänkuoressa

  • Padelia pelataan aina nelinpelinä (harjoitusmuotona kaksinpeli)
  • Pistelasku kuten tenniksessä
  • Syöttö alakautta (2 mahdollisuutta) syöttöviivan takaa vastustajan syöttöruutuun (ristikkäiselle puolelle).
  • Palloa saa syötönpalautuksen jälkeen lyödä suoraan ilmasta, pompun kautta, pompun jälkeen oman lasiseinän kautta ja suoraan ilmasta oman lasiseinän kautta vastustajan kenttään.
  • Palloa ei saa lyödä verkkoseinän kautta vastustajan puolelle.
  • Pallo saa pompata maahan vain kerran ennen lyöntiä vastustajan puolelle ja sen tulee pompata maahan ennen, kuin se osuu seiniin.

Tarkemmat säännöt löydät täältä.

Padel kilpatasolla

Katso alla video, miltä padelia pelataan huipputasolla.